Μια συνταγή της κινέζικης κουζίνας για τηγανίτες με κρεμμύδι. Σε αντίθεση με τις αμερικανικές τηγανίτες, οι κινεζικές τηγανίτες κρεμμυδιού (cong you bing), φτιάχνονται από ζύμη αντί για κουρκούτι. Ενα νόστιμο ορεκτικό, που μπορεί να ετοιμαστεί εκ των προτέρων για ευκολία. Απλώς τυλίξτε μια τηγανίτα με πράσινο κρεμμύδι σε αλουμινόχαρτο και ξαναζεστάνετέ την στο φούρνο. Μπορείτε επίσης να κόψετε τις τηγανίτες σας σε φέτες για να μπορείτε να τις βουτάτε πιο εύκολα στην σάλτσα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-1/3 φλιτζάνια βραστό νερό
4 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι λάδι κανόλα
σάλτσα ντιπ:
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι ρυζιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1/8 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Aνακατεύουμε με βραστό νερό μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα. Κυλήστε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό, για 4-6 λεπτά. Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη. Κυλήστε και πατήστε κάθε μερίδα να απλωθεί σε κύκλο 20 εκατοστών. Αλείψτε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο. Πασπαλίζουμε με 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τυλίξτε σε ένα λεπτό κύλινδρο. Ξεκινώντας από το ένα άκρο, στριφογυρίστε τον κύλινδρο επάνω του σχηματίζοντας μια στρόγγυλη τηγανίτα, τσιμπώντας στις άκρες για να σφραγιστεί. Ισιώνουμε ελαφρά. πατήστε και απλώστε την κάθε τηγανίτα σε πάχος μέχρι μισό εκατοστό.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τηγανίστε 1 τηγανίτα τη φορά μέχρι να ροδίσει, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας. Σερβίρουμε με τηγανίτες.
Καλή όρεξη!