Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο κοτόπουλο με ρύζι hainanese

Κινέζικο κοτόπουλο με ρύζι hainanese

Δείτε αυτή την καταπληκτική συνταγή της κινέζικης κουζίνας για κοτόπουλο με ρύζι hainanese. Ενα επικό πιάτο που θα λατρέψετε! Μην ξεγελιέστε από τα απλά συστατικά. Το μυστικό βρίσκεται στον ζωμό: είναι το πιο εκπληκτικό, γευστικό κινέζικο πιάτο με ρύζι κοτόπουλου που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Γαρνίρουμε με αγγούρι σε φέτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόλιανδρο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για το κοτόπουλο:
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κομμάτι (2,5 εκατοστά) φρέσκιας ρίζας τζίντζερ (Προαιρετικά)
νερό
αλάτι
Για τη σάλτσα σόγιας:
5 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι σκόρδου (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
Για το ρύζι:
3 φλιτζάνια ρύζι άψητο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 (1 ίντσα) κομμάτι τζίντζερ, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι
Για το ντιπ με σκόρδο:
5 κόκκινες πιπεριές τσίλι, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
2 λάιμ, χυμό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι (1-1,5 εκατοστό) τζίντζερ (προαιρετικά)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Τζίντζερ Ντιπ:
2 λάιμ, χυμό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι (2,5 εκατοστά) τζίντζερ (προαιρετικά)
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόψτε από το κοτόπουλο όλο το περιττό λίπος, κρατώντας το λίπος στην άκρη.

Βήμα 2
Τοποθετήστε το κοτόπουλο, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, τις 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες και ένα κομμάτι τζίντζερ 1 ίντσας σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε τόσο νερό ώστε να σκεπάσει. Βάλτε το να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα από την επιφάνεια, έως ότου αν βάλετε ένα ειδικό θερμόμετρο στο παχύτερο μέρος του μηρού, κοντά στο κόκκαλο, να δείχνει 165 βαθμούς, περίπου για 1 ώρα.

Βήμα 3
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, κρατώντας τον ζωμό. Τρίψτε το κοτόπουλο με αλάτι. Το κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Βήμα 4
Ρίξτε τη σάλτσα σόγιας, 3 κουταλιές της σούπας ζωμό κοτόπουλου, 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το λάδι σκόρδου και το σησαμέλαιο σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα καλά. Περιχύστε τα κομμάτια κοτόπουλου.

Βήμα 5
Λιώστε το κρατημένο λίπος κοτόπουλου σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ρύζι, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, το ψιλοκομμένο κομμάτι τζίντζερ 2,5 εκατοστών και το αλάτι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το ρύζι να γίνει γυαλιστερό και μυρωδάτο, για 2 έως 3 λεπτά.

Βήμα 6
Ρίξτε αρκετό ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα ώστε να καλύψει το ρύζι κατά 1-1,5 εκατοστό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά, για 20 με 25 λεπτά. Αφήστε το ρύζι να καθίσει, σκεπασμένο, για 5 λεπτά. Αφρατέψτε με ένα πιρούνι.

Βήμα 7
Βάλτε σε ένα μπλέντερ τις κόκκινες πιπεριές τσίλι, τον χυμό από 2 λάιμ, 2 κουταλιές της σούπας ζωμό κοτόπουλου, 3 σκελίδες σκόρδο, ένα κομμάτι τζίντζερ 1-1,5 εκατοστού, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 πρέζα ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι το ντιπ τσίλι σκόρδου να γίνει λείο.

Βήμα 8
Ρίξτε χυμό από 2 λάιμ, 2 κουταλιές της σούπας ζωμό κοτόπουλου, 3 σκελίδες σκόρδο, ένα κομμάτι τζίντζερ 2,5 εκατοστών και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι το ντιπ τζίντζερ να γίνει λείο.

Βήμα 9
Σερβίρετε το ντιπ σκόρδου τσίλι και τζίντζερ μαζί με κοτόπουλο και ρύζι.

Καλή όρεξη!