Αμερικάνικη Κουζίνα

Κινόα με βερίκοκο και βότανα

Κινόα με βερίκοκο και βότανα

Φέρτε λίγη γεύση της Νότιας Αμερικής στο τραπέζι σας με αυτήν την φρουτώδη επιλογή ως συνοδευτικό πιάτο. Αυτή η αμερικάνικη συνταγή περιλαμβάνει κινόα, μία δημοφιλή και υγιεινή επιλογή, με ένα μείγμα από βερίκοκο, λεμόνι, μαϊντανό, δυόσμο και κουκουνάρι. Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο, γεμάτο από την ιδιαίτερη γεύση της κουζίνας της Λατινικής Αμερικής, ιδανικό για σερβίρισμα με κρέας, ψάρι, κοτόπουλο ή ακόμη και σαν ένα ξεχωριστό πιάτο για όσους ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (200 γρ) κινόα
περίπου 8-10 αποξηραμένα βερίκοκα
ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από το μισό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
από 1 μεγάλη χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό και δυόσμο, χοντροκομμένα
50 γρ καβουρδισμένο κουκουνάρι

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Μαγειρέψτε την κινόα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και, στη συνέχεια, στραγγίστε την αν περισσέψει υγρό. Εν τω μεταξύ, ρίξτε λίγο βραστό νερό πάνω από τα βερίκοκα σε ένα μπολ για να μουλιάσουν.

ΒΗΜΑ 2

Ρίξτε τη μαγειρεμένη κινόα σε ένα μπολ και προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο με λίγο καρύκευμα. Στραγγίζουμε τα βερίκοκα, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κινόα μαζί με τα μυρωδικά. Πασπαλίζουμε με κουκουνάρι και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!