Γαλλική Κουζίνα

Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και κρεμ φρες

Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και κρεμ φρες

Μια υπέροχη συνταγή της γαλλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό γεύμα με κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και κρεμ φρες. Ενα πιάτο απλό, φθηνό, γίνεται εύκολα και χωρίς πολλή φασαρία χρησιμοποιώντας όλο κι όλο ένα μόνο ταψί, λίγα μπούτια κοτόπουλου, πατάτες, φασολάκια και καρυκεύματα. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 κουταλιές της σούπας κρεμ φρες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
150 ml ζωμός κοτόπουλου
8 μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα
500 γραμμάρια μικρές πατάτες
200 γραμμάρια φασολάκια
2 κουταλιές της σούπας μέλι
½ μικρό μάτσο εστραγκόν, χοντροκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Ανακατεύουμε μαζί την κρεμ φρες, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το ζωμό κοτόπουλου με λίγο καρύκευμα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα πάνω, σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο για το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

Βήμα 2
Ρίξτε τις πατάτες και τα φασόλια ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Περιχύνουμε με το μείγμα του ζωμού, καρυκεύουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με μέλι. Μαγειρέψτε για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες. Σκορπίζουμε από πάνω το εστραγκόν πριν σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!