Οι κινέζικες τηγανίτες είναι ένα πεντανόστιμο σνακ για brunch που μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα. Αυτή τη συγκεκριμένη κινέζικη συνταγή μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ξινή σάλτσα ή την αγαπημένη κινεζική σος.
Τι θα χρειαστείτε
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι ζεστό νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ξεχωριστά)
¼ κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι (προαιρετικό)
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (προαιρετικό)
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο ή ανάλογα με τα γούστα σας
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (Προαιρετικό)
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Διαλύστε το αλάτι στο ζεστό νερό και ανακατέψτε σε 1 φλιτζάνι αλεύρι για να φτιάξετε μια μαλακή ζύμη. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να γίνει αρκετά ελαστική, για περίπου 5 λεπτά. Εάν η ζύμη είναι κολλώδης, ζυμώστε σε 1/4 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 κομμάτια ίσου μεγέθους και διατηρήστε τα κομμάτια καλυμμένα με ένα πανί.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι αλεύρι με 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι για να φτιάξετε ένα μείγμα.
Βήμα 3
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε ένα κομμάτι ζύμης και σχηματίστε ένα λεπτό τετράγωνο, σε μέγεθος περίπου 12×18 εκατοστά. Βουρτσίστε τη ζύμη με το σησαμέλαιο και πασπαλίστε ελαφρά με περίπου 1 ½ κουταλάκι του γλυκού του μίγματος αλευριού-λαδιού. Πασπαλίζουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι στη ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα. Τυλίξτε τη ζύμη σε σχήμα σχοινιού και πιέστε τις άκρες να κλείσουν. Κυλήστε το σχήμα του σχοινιού σε μια επίπεδη σπείρα και πιέστε ελαφρά με τα χέρια σας για να τη συμπιέσετε.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τη σπείρα προς τα κάτω στην αλευρωμένη επιφάνεια και κυλήστε, με τα κρεμμύδια διπλωμένα στο εσωτερικό, γυρίζοντας τη τηγανίτα συχνά καθώς την ξεδιπλώνετε. Περιστρέψτε απαλά και γυρίστε συχνά, για να αποφύγετε τις τρύπες στις τηγανίτες. Οι τελικές τηγανίτες πρέπει να έχουν διάμετρο περίπου 12 εκατοστά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης, φτιάχνοντας 8 τηγανίτες κρεμμυδιού.
Βήμα 5
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βουρτσίζετε με φυτικό λάδι. Τηγανίστε τις κινέζικες τηγανίτες στο καυτό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά
Μερίδες: 8