Ιαπωνική Κουζίνα

Matcha με βανίλια

Matcha με βανίλια

Το matcha είναι λεπτώς αλεσμένη σκόνη από ειδικά καλλιεργημένα και επεξεργασμένα φύλλα πράσινου τσαγιού, που είναι πολύ διαδεδομένο στην ιαπωνική κουζίνα, αλλά καταναλώνεται παραδοσιακά γενικά στην ανατολική Ασία. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το κανονικό σας τσάι ή καφέ με αυτό το νόστιμο ιαπωνικό τσάι με πράσινο matcha και βανίλια. Είναι εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι και χρειάζεται μόνο πέντε λεπτά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ κουταλάκι του γλυκού matcha σε σκόνη
σπόρους από μισό λοβό βανίλιας

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Βράζουμε στον βραστήρα 100 ml νερό. Ρίχνουμε το μισό ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολ τσαγιού (για το ζεστάνουμε) και μετά στο υπόλοιπο μισό ζεστό νερό ρίχνουμε τη σκόνη matcha και τους σπόρους βανίλιας.

ΒΗΜΑ 2

Χτυπήστε το μείγμα με ένα σύρμα από μπαμπού ή με ένα μίνι ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να γίνει λείο, χωρίς σβόλους και ελαφρώς αφρώδες. Αδειάστε το νερό από το ζεσταμένο μπολ τσαγιού και μετά ρίξτε το έτοιμο τσάι matcha. Σερβίρουμε.

Στην υγειά σας!