Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Μελιτζάνα τεριγιάκι με ρυζοσαλάτα edamame

  • Eat4health
  • on 3 Σεπτεμβρίου 2022
  • Likes!
Μελιτζάνα τεριγιάκι με ρυζοσαλάτα edamame
Eat4health

Μια εξαιρετική και ιδιαίτερη συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε μελιτζάνα τεριγιάκι με ρυζοσαλάτα edamame, ένα εύκολο ορεκτικό ή χορτοφαγικό δείπνο. Είναι ένα εκπληκτικό πιάτο φτιαγμένο με αυθεντική σάλτσα τεριγιάκι που δίνει ένα γυαλιστερό γλάσο στις μελιτζάνες. Η σαλάτα edamame συνδυάζεται με τέλεια ισορροπία με τη σάλτσα τεριγιάκι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ
Φυτικό λάδι για το ταψί
3 μέτριες μελιτζάνες (περίπου 1,3 κιλά), χωρίς τις κορυφές
1 φακελάκι (255 γραμμάρια) ιαπωνική γλυκόξινη σάλτσα τεριγιάκι
3 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
Πράσινο κρεμμύδι σε φέτες για γαρνίρισμα και ¼ φλιτζάνι σουσάμι
ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ EDAMAME
1 φλιτζάνι (150 γραμμάρια) ρυζοσαλάτα edamame
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο και κρύο καστανό ρύζι
3 κόκκινα ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
ΣΑΛΤΣΑ
¼ φλιτζάνι (60 ml) ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C/180°C (με τον ανεμιστήρα). Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με φυτικό λάδι
Βήμα 2
Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση, κατά μήκος, και χαράξτε τη σάρκα σε διαγώνιο σχέδιο, προσέχοντας να μην τις κόψετε από το δέρμα
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την ιαπωνική σάλτσα τεριγιάκι και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει. Ρίξτε αρκετή πάνω στις μελιτζάνες. Ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
Βήμα 4
Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά ή μέχρι να ροδίσει

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ EDAMAME
Ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου για να μαγειρέψετε το edamame, αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το στο μαγειρεμένο καστανό ρύζι, το ραπανάκι, το πράσινο κρεμμύδι και τον κόλιανδρο

ΣΑΛΤΣΑ
Βήμα 1
Ανακατεύουμε μαζί το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύστε τη ρυζοσαλάτα edamame και ανακατέψτε καλά
Βήμα 2
Για να σερβίρετε, πασπαλίζετε με ψημένο σουσάμι και φρέσκα κρεμμυδάκια πάνω από τις μελιτζάνες. Σερβίρετε αμέσως με ρυζοσαλάτα edamame γαρνίροντας με επιπλέον κόλιανδρο.

Καλή όρεξη!

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..