Ιρλανδική Κουζίνα

Παγωμένο κέικ σοκολάτας

Παγωμένο κέικ σοκολάτας

Δείτε αυτή την συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε παγωμένο κέικ σοκολάτας. Η ομορφιά αυτού του επιδόρπιου είναι η απλότητα των συστατικών, που συνδυάζονται κομψά. Χρησιμοποιήστε μπισκότα σοκολάτας και γέμιση με ιρλανδική κρέμα και μασκαρπόνε. Θα κάνετε εύκολα και γρήγορα ένα λαχταριστό και εντυπωσιακό γλυκό, που θα το λατρέψουν όλοι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
700ml κρέμα γάλακτος
5 κουτιά καλά μπισκότα σοκολάτας γάλακτος, 48 μπισκότα συνολικά
400 γραμμάρια ιταλικό τυρί κρέμα μασκαρπόνε
5 κουταλιές της σούπας ιρλανδική κρέμα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε τη σοκολάτα και 150 ml από την κρέμα γάλακτος. Ψύξτε μέχρι να στερεοποιηθεί και να μπορεί να κοπεί σε κομμάτια και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να κάντε σάντουιτς μαζί με τα μπισκότα.

Βήμα 2
Επιλέξτε μια βάση για κέικ ή μια επίπεδη πλάκα για να φτιάξετε το κέικ σας. Ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε, την ιρλανδική κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό σύρμα χειρός για να χτυπήσετε μέχρι να πήξει το μείγμα.

Βήμα 3
Τακτοποιήστε μερικά από τα σάντουιτς μπισκότων σας για να φτιάξετε μια βάση που να καλύπτει σχεδόν το πιάτο. Βάλτε λίγη από το μείγμα της κρέμας κάτω από το καθένα και κολλήστε στη θέση του. Απλώνουμε από πάνω μια καλή στρώση κρέμας και μετά προσθέτουμε άλλη μια στρώση μπισκότων, λίγο μικρότερη από την πρώτη. Για να έχετε ένα τακτοποιημένο φινίρισμα, επιλέξτε ένα μπροστινό μέρος για το κέικ σας – και ξεκινήστε πάντα με την τοποθέτηση του εξωτερικού δακτυλίου των μπισκότων από εκεί (μετά μπορείτε να συμπληρώνετε τα μπισκότα στη μέση για να γεμίσετε τη μέση). Επαναλάβετε, κάνοντας τις στρώσεις μικρότερες κάθε φορά, μέχρι να τελειώσετε με ένα μόνο μπισκότο και μια μικρή κουταλιά κρέμα από πάνω! Αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Ετοιμο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!