Ζυμαρικά

Παπαρδέλες

Παπαρδέλες

Οι παπαρδέλες ( Ιταλικά:  [papparˈdɛlle] ; singular: pappardella ; from the verb pappare , “to gobble up”) είναι μεγάλα, πολύ ευρεία, επίπεδη ζυμαρικά. Μοιάζουν με τα φαρδιά fettuccine και προέρχονται από την περιοχή της Τοσκάνης . Οι φρέσκοι τύποι έχουν πλάτος δύο έως τρία εκατοστά ( 3 ⁄ 4 –1 ίντσες) και μπορεί να έχουν κυματοειδείς άκρες. Το ξηρό αυγό pappardelle έχει ευθείες πλευρές.

Οι παπαρδέλες είναι ένα πλατύ ζυμαρικό, κομμένο σε λωρίδες με καταγωγή από την κεντρική και βόρεια Ιταλία. Το όνομα προέρχεται από το ρήμα pappare της ιταλικής γλώσσας, που σημαίνει τρώω κάτι με πολύ όρεξη, καταβροχθίζω με ευχαρίστηση. Αυτό δηλαδή που κάνουμε όλοι με τις πεντανόστιμες παπαρδέλες.
Οι παπαρδέλες παρασκευάζονται από αλεύρι και σιμιγδάλι, φρέσκο γάλα και φρέσκα αυγά. Καταρχήν τα εξαιρετικά υλικά και κατά δεύτερον η απλή και αργή διαδικασία παραγωγής καθιστούν το προϊόν  απαράμιλλης γεύσης και κορυφαίας ποιότητας.

Βράζουν πολύ γρήγορα, μέσα σε 5 λεπτά και συνδυάζονται τέλεια με σάλτσες κόκκινες ελαφριές ή κρεμώδεις λευκές, με κρέατα, θαλασσινά, μανιτάρια, λαχανικά. Ακουλουθήστε συνταγές απλές ή πιο περίπλοκες και απολαύστε τις δημιουργίες σας.

Ιταλικη κουζινα

Η ιταλική κουζίνα αναπτύχθηκε μέσα από αιώνες πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών, με ρίζες που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ.  Η ιταλική κουζίνα επηρεάστηκε από την κουζίνα της αρχαίας Ελλάδας,της αρχαίας Ρώμης,από την βυζαντινή,την εβραική, την αραβική και τη νορμανδική. Σημαντικές αλλαγές έγιναν με την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου και την εισαγωγή νέων συστατικών όπως πατάτες, ντομάτες, πιπεριές και καλαμπόκι, που αργότερα εδραιώθηκαν στη κουζίνα αλλά και εισήχθησαν σε μεγάλη ποσότητα τον 18ο αιώνα. Η ιταλική κουζίνα είναι γνωστή για την ποικιλία της σε τοπικό επίπεδο, όπως και την αφθονία στη γεύση και στα καρυκεύματα, είναι, επίσης η πιο φημισμένη στο κόσμο , με επιρροές σε διεθνές επίπεδο, σε τέτοιο βαθμό που στην αμερικανική τηλεόραση στο CNN , κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς κουζίνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: Wikipedia