Ζυμαρικά

Ραβιόλι

Ραβιόλι

Τo ραβιόλι ιταλική προφορά:  [raviˈɔli] ; ενικό: raviolo , προφέρεται  [raviˈɔlo] ) είναι ένας τύπος ζυμαρικoύ που περιλαμβάνει μια γέμιση τυλιγμένη σε λεπτή ζύμη ζυμαρικών. Συνήθως σερβίρεται σε ζωμό ή με σάλτσα , προέρχονται από παραδοσιακό φαγητό στην ιταλική κουζίνα . Τα ραβιόλια είναι συνήθως τετράγωνα, αν και χρησιμοποιούνται και άλλες μορφές, όπως κυκλικές και ημικυκλικές ( mezzelune ).

Ιστορία

Η παλαιότερη γνωστή αναφορά στα ραβιόλια εμφανίζεται στις προσωπικές επιστολές του Francesco di Marco Datini , ενός εμπόρου του Prato τον 14ο αιώνα.  Στη Βενετία, το χειρόγραφο Libro per cuoco του 14ου αιώνα προσφέρει ραβιόλια από πράσινα βότανα λευκασμένα και κιμά, αναμεμιγμένα με χτυπημένο αυγό και φρέσκο ​​τυρί. Σιγοβράζονται σε ζωμό και καρυκεύματα με “γλυκά και δυνατά μπαχαρικά”.  Στη Ρώμη , τα ραβιόλια ήταν ήδη γνωστά όταν ο Bartolomeo Scappi τους σερβίρει βραστό κοτόπουλο στο παπικό κοίλο του 1549 .

Ραβιόλι ήταν ήδη γνωστά στο 14ο αιώνα στην Αγγλία, που εμφανίζεται στην Anglo-Norman περγαμηνή χειρόγραφο Forme της Cury με το όνομα του rauioles . Τα ραβιόλια της Σικελίας και της Μάλτας «s ravjul μπορεί έτσι να είναι μεγαλύτερα από τα Βόρεια ιταλικά .   Είναι γεμισμένα με irkotta , το ντόπιο παραγόμενο ρικότα γάλακτος προβάτου ή με gbejna , το παραδοσιακό φρέσκο ​​τυρί πρόβειο γάλα.

Σε όλο τον κόσμο

Στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα φρέσκα ραβιόλια έχουν αρκετές εβδομάδες διάρκειας ζωής. Τα κονσερβοποιημένα ραβιόλια ήταν πρωτοπόρα από τον ιταλικό στρατό στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Διαδόθηκαν από τους Heinz και Buitoni στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, και τον Chef Boyardee στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα κονσερβοποιημένα ραβιόλια μπορούν να γεμιστούν με βόειο κρέας, τυρί, κοτόπουλο ή ιταλικό λουκάνικο και να σερβιριστούν σε ντομάτα, ντομάτα ή σάλτσα ντομάτας. Το φρυγανισμένο ραβιόλι (ραβιόλια με ψωμί και τηγανητό) αναπτύχθηκε στο Σεντ Λούις του Μιζούρι. Είναι ένα δημοφιλές ορεκτικό και σνακ.

Τα ραβιόλια συναντώνται συνήθως στο μαγείρεμα της Νίκαιας , στην ευρύτερη Κυανή Ακτή και στις γύρω περιοχές στο νότο της Γαλλίας. Το περιεχόμενο αυτών ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, αλλά οι περισσότερο ιδιοσυγκρασιακή στην περιοχή είναι η χρήση  Daube κρέατος. Μινιατούρα ραβιόλια γεμάτα τυρί, που ονομάζονται τοπικά ραβιόλια , είναι μια ειδικότητα του τμήματος Drôme στην περιοχή Rhône-Alpes , ιδιαίτερα στην κοινότητα Romans-sur-Isère , και συχνά σερβίρονται au gratin .

Τα ραβιόλια γεμάτα χαλούμι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο ζυμαρικών της κυπριακής κουζίνας. Βράζονται σε κοτόπουλο και σερβίρονται με τριμμένο χαλούμι και ξηρό δυόσμο στην κορυφή.

Πηγή: Wikipedia