Υγεία & Ομορφιά

Ποια είναι τα οφέλη του χαλβά;

Ποια είναι τα οφέλη του χαλβά;

Επειδή περιέχει σουσάμι και ξηρούς καρπούς, ο χαλβάς συγκαταλέγεται ως μια από τις πιο θρεπτικές τροφές. Είναι ένας βασικός λόγος που τρώμε χαλβά την Σαρακοστή. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Β, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φωσφόρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Το σεληνίο και η βιταμίνη Ε που περιέχει λειτουργούν αντιοξειδωτικά κατά του καρκίνου. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε σίδηρο που καταπολεμά την αναιμία, το ασβέστιο και άλλα πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, συμβάλλει στην σωστή μεταβολική λειτουργία όπως και στην ενίσχυση των οστών.

Το σουσάμι και ο νηστίσιμος χαλβάς αποτελούν πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα και διευκολύνουν την πέψη μας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σουσάμι εξαιτίας της βιταμίνης Ε και της δράσης των λιγνανών του, έχει σημαντική αντιγηραντική και αντιυπερτασική δράση.

Μην καταναλώνεις περισσότερο από 30-50 γραμμάρια χαλβά την ημέρα. Αυτή η ιδανική ποσότητα είναι αρκετή για να μας ικανοποιήσει και για να λάβουμε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που μας προσφέρει. Προσέχουμε έτσι παράλληλα και το βάρος μας.