Αγγλική Κουζίνα

Ψητό αρνάκι με ανοιξιάτικα βότανα

Ψητό αρνάκι με ανοιξιάτικα βότανα

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή της αγγλικής κουζίνας για να μαγειρέψετε ψητό αρνάκι με ανοιξιάτικα βότανα. Ενα εύκολο και διασκεδαστικό στην προετοιμασία του πιάτο, πολύ νόστιμο, πλούσιο σε σίδηρο. Είναι ιδανικό για ένα Σαββατοκύριακο με την οικογένεια και τους φίλους σας, που θα το απολαύσουν οπωσδήποτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για το πασπάλισμα:
100 γραμμάρια λευκό ψωμί καλής ποιότητας
2 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού φύλλο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3-4 φιλέτα γαύρου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Για το αρνί:
5 καρότα, κομμένα σε κύβους
2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
4 φύλλα δάφνης
μικρό ματσάκι δενδρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μεγάλο μπούτι αρνιού, περίπου 3 κιλά
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε χοντρές φέτες, συν ένα ολόκληρο βολβό, κομμένο στη μέση
Για τη σάλτσα:
5 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
200 ml λευκό κρασί, συν ένα πιτσίλισμα
600 ml ζωμός αρνιού

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κάνετε μικρές σχισμές σε όλο το αρνί. Ρίξτε μια φέτα σκόρδο και ένα μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο σε κάθε μια. Βάλτε το αρνί πάνω από τα λαχανικά στο ταψί, προσθέστε λίγο κρασί και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 2 ώρες ή για 2 ώρες 15 λεπτά αν σας αρέσει ψημένο καλά. Βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε σε μια σανίδα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μετά το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά με 1 ώρα.

Βήμα 2
Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ρίξτε το μεγαλύτερο μέρος του λίπους από το ταψί, αλλά αφήστε τα λαχανικά και τυχόν χυμούς κρέατος. Τοποθετούμε το στη φωτιά για να καραμελώσουν τα λαχανικά, στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει μια πάστα. Ρίξτε σταδιακά το κρασί, μαγειρέψτε για ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τον ζωμό και σιγοβράστε μέχρι να έχετε ένα νόστιμο ζωμό. Περάστε τη σάλτσα μέσα από ένα κόσκινο σε ένα μικρό τηγάνι και διατηρήστε τη ζεστή.

Βήμα 3
Ανοίξτε το φούρνο στους 220 C. Για το πασπάλισμα, χτυπήστε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και σκορπίστε τα σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά, μετά ξαναχτυπήστε ή σπάστε τα με τα δάχτυλά σας για να τριφτούν περισσότερο. Αυτά μπορούν να παρασκευαστούν εκ των προτέρων και να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο για 2 ημέρες. Σερβίρετε το αρνί κομμένο σε φέτες, πασπαλισμένο και με ένα μπολ σάλτσα δίπλα.

Καλή όρεξη!