Ιταλική Κουζίνα

Ψητό λαβράκι και λαχανικά

Ψητό λαβράκι και λαχανικά

Ψητό λαβράκι και λαχανικά: Για ένα εύκολο και υγιεινό πιάτο ψαριού, δοκιμάστε αυτή την πολύ ωραία συνταγή της ιταλικής κουζίνας, με τραγανές πατάτες, ψητές πιπεριές και ελιές. Ενα γρήγορο στην προετοιμασία του πιάτο, ελαφρύ και πεντανόστιμο. Τα ψημένα λαχανικά συνδυάζονται ιδανικά με το λαβράκι, ενώ οι ελιές, το δενδρολίβανο και ο βασιλικός προσθέτουν τον δικό τους χαρακτήρα και τα αρώματα. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κλωναράκι δενδρολίβανου, με τα φύλλα πολύ ψιλοκομμένα
2 φιλέτα λαβράκι
25 γραμμάρια μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
½ λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 χούφτα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας και πιπεριάς σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Περιχύστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και πασπαλίστε με το δεντρολίβανο, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε για 25 λεπτά, αναποδογυρίζοντας στη μέση του χρόνου ψησίματος, μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές στις άκρες.

ΒΗΜΑ 2
Από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού και από πάνω σκορπίζουμε τις ελιές. Τοποθετήστε μερικές φέτες λεμονιού πάνω από το ψάρι και περιχύστε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε για άλλα 7-8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Σερβίρουμε με σκορπισμένα φύλλα βασιλικού από πάνω.

Καλή όρεξη!