Δοκιμάστε αυτή την ιδιαίτερη συνταγή της ιταλικής κουζίνας. Ενα υπέροχο και απολαυστικό πιάτο με ριγκατόνι με κιμά κοτόπουλου, σούπα κολοκύθας, τυρί και σπανάκι. Στην συνταγή αυτή, για συντόμευση του χρόνου προετοιμασίας, χρησιμοποιήθηκε έτοιμη σούπα κολοκύθας, ενώ το μείγμα τυριών αποτελείται από ένα τέλειο συνδυασμό τσένταρ, μοτσαρέλας και παρμεζάνας, που προσφέρει μια καταπληκτική γεύση και ένα φανταστικό χρυσαφένιο χρώμα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
500 γραμμάρια ζυμαρικά ριγκατόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
500 γραμμάρια σούπας κολοκύθας σε κονσέρβα
120 γραμμάρια φύλλα σπανάκι
2 σακουλάκια των 150 γραμμάρια μείγμα ιταλικών τυριών
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C/180°C (στον αέρα)
Βήμα 2
Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε τον κιμά κοτόπουλου και το σκόρδο και τσιγαρίστε τα, ανακατεύοντας συχνά για 3 λεπτά, σπάζοντας τους σβώλους του κιμά
Βήμα 4
Προσθέστε τη σούπα κολοκύθας και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για δύο λεπτά χωρίς καπάκι. Προσθέστε τα φύλλα σπανακιού και ανακατέψτε τα μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε το ένα σακουλάκι από το μείγμα τυριών, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, ανακατεύοντας για να εξασφαλίσετε ότι τα ζυμαρικά είναι ομοιόμορφα καλυμμένα
Βήμα 5
Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Απλώστε από πάνω το δεύτερο σακουλάκι με το μείγμα τυριών
Βήμα 6
Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί. Σερβίρετέ τα ζεστά με λαχανικά εποχής στον ατμό.
Καλή όρεξη!