Ιαπωνική Κουζίνα

Σολομός μαριναρισμένος με miso

Σολομός μαριναρισμένος με miso

Αναρωτιέστε τι να κάνετε με την ιαπωνική πάστα miso; Αυτή η παραλλαγή της κλασικής συνταγής της ιαπωνικής κουζίνας για ένα παραδοσιακό πιάτο με σολομό με miso είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ξεκινήσετε. Η προετοιμασία του είναι πολύ εύκολη και διασκεδαστική και στο τέλος θα έχετε ένα καταπληκτικό πιάτο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κ.σ. πάστα miso
2 κ.σ. κρασί mirin
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. σάκε (προαιρετικό)
2 x 100γρ. φιλέτα σολομού
Για τη σαλάτα αγγουριού:
μισό αγγούρι
2 κ.γ. ξίδι ρυζιού
1 κ.γ. φυτικό λάδι
μια πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Ανακατέψτε το miso, το mirin, τη ζάχαρη και το σάκε, αν χρησιμοποιείτε. Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα πιάτο ή σε μια μεσαίου μεγέθους σακούλα τροφίμων και καλύψτε με τη μαρινάδα miso. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή, ακόμη καλύτερα, όλη τη νύχτα.

ΒΗΜΑ 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί. Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας για να σκουπίσετε τη μαρινάδα (μην επιχειρήσετε να την ξεπλύνετε, διότι θα χάσετε κάποια από τη γεύση). Τοποθετήστε τα φιλέτα στο ταψί, με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζεται εύκολα και να είναι ψημένο.

ΒΗΜΑ 3
Ταυτόχρονα, φτιάξτε τη σαλάτα αγγουριού. Χρησιμοποιώντας ένα πίλερ, ξεφλουδίστε το αγγούρι σε μακριές, λεπτές φέτες. Χτυπήστε μαζί το ξίδι ρυζιού, το λάδι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε τις φέτες αγγουριού στο dressing και βάλτε τις σε δυο πιάτα. Σερβίρετε μαζί με το σολομό και λίγο απλό λευκό ρύζι που θα έχετε πασπαλίσει με ψημένα σπόρους σησαμιού.

Καλή όρεξη!