Το Tandoori masala είναι ένα ινδικό μείγμα μπαχαρικών που αποτελείται από μια ποικιλία μπαχαρικών, όπως κύμινο, κόλιανδρο και κουρκούμη. Το tandoor είναι ένας τύπος φούρνου από πηλό που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ινδία και επιτρέπει μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία. Το Masala σημαίνει “καρύκευμα” στα Χίντι (Hindi), μία από τις κύριες γλώσσες που ομιλούνται στην Ινδία. Το Tandoori masala χρησιμοποιείται για τη γεύση πολλών ινδικών πιάτων.
Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το πικάντικο μείγμα εκ των προτέρων και να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο. Η δημιουργία ενός νόστιμου γεύματος θα είναι στη συνέχεια ένα απλό θέμα μαριναρίσματος και ψησίματος στο πιάτο σας.
Συστατικά
100 γραμμάρια σπόρων κύμινου
35 γραμμάρια κόλιανδρο
20 γραμμάρια σκελίδες
5 ξυλάκια κανέλας (2 ίντσες το καθένα)
20 γραμμάρια σκόνη τζίντζερ
20 γραμμάρια σκόνη σκόρδου
20 γραμμάρια σκόνη κόκκινου τσίλι
20 γραμμάρια κουρκούμη
20 γραμμάρια ράβδου
20 γραμμάρια αλάτι
Προαιρετικά: 1 κουταλάκι του γλυκού πορτοκαλί χρωματισμός τροφίμων
Βήματα για να το κάνετε
Ψήστε το κύμινο, τους κόλιανδρο, τα γαρίφαλα και τα ξυλάκια κανέλας σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν το άρωμά τους. Αφαιρέστε τα μπαχαρικά από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Αλέστε τα υλικά σε ένα μύλο καφέ για να κάνετε μια λεία σκόνη.
Αποθηκεύστε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο για έως 6 έως 8 εβδομάδες.
Πηγή: