Αμερικάνικη Κουζίνα

Τηγανίτες με μανιτάρια και πάπια

Τηγανίτες με μανιτάρια και πάπια

Μια συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να μαγειρέψετε εύκολα και γρήγορα τηγανίτες με μανιτάρια και πάπια. Τα γευστικά και οικονομικά μανιτάρια έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας υπερτροφής – πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χαμηλή σε θερμίδες και πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Ο συνδυασμός μανιταριών και πάπιας είναι απλά υπέροχος!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές σάλτσα hoisin
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
200 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας σταφυλέλαιο, για το μαγείρεμα
1 πακέτο (περίπου 350 γραμμάρια) έτοιμο ψητό στήθος πάπιας, κομμένο σε λεπτές φέτες
12 τηγανίτες πάπιας, ζεσταμένες
2 αγγούρια, κομμένα σε λωρίδες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin και σάλτσα σόγιας μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να επικαλυφθούν
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί
Βήμα 3
Προσθέτουμε το λάδι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το στήθος πάπιας και ανακατέψτε για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί
Βήμα 4
Αλείφουμε τις ζεσταμένες τηγανίτες με την υπόλοιπη σάλτσα hoisin. Περιχύνουμε με μείγμα μανιταριών και πάπιας, αγγούρια και φρέσκα κρεμμυδάκια
Βήμα 5
Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε με έξτρα σάλτσα hoisin αν θέλουμε

Καλή όρεξη!