Γαλλική Κουζίνα

Τηγανητό κοτόπουλο σε σάλτσα μανιταριών

Τηγανητό κοτόπουλο σε σάλτσα μανιταριών

Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετική συνταγή της γαλλικής κουζίνας και μαγειρέψτε ένα κρεμώδες πιάτο με τηγανητό κοτόπουλο σε σάλτσα μανιταριών. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα γνήσιο γαλλικό χορταστικό πιάτο με υπέροχη γεύση. Είναι ένα τόσο αρωματικό και όμορφο πιάτο, που πρέπει να το σερβίρετε κατευθείαν από την κατσαρόλα. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
6 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής, κομμένα στο μισό στην ένωση, ώστε να έχετε 6 μεγάλα (τα πάνω) κομμάτια και 6 μικρά (τα κάτω)
700 ml ζωμός κοτόπουλου (ή νερό)
50 γραμμάρια βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια ανάμεικτα άγρια μανιτάρια
300ml ξηρό λευκό κρασί
284ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίζουμε το πάνω μισό από τα μπούτια για 8-10 λεπτά, μόνο από την πλευρά της πέτσας, μέχρι να ροδίσουν και μετά μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα. Τηγανίζουμε το κάτω μισό από τα μπούτια για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά και τα βάζουμε μαζί με τα μεγάλα κομμάτια μπουτιών.

Βήμα 2
Ρίξτε το ζωμό πάνω από τα μπουτάκια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετός ζωμός για να καλύψει μόνο το κοτόπουλο, αν όχι προσθέστε λίγο νερό. Αφήνουμε τον ζωμό να βράσει και σκεπάζουμε αφήνοντας το καπάκι ελαφρώς μισάνοιχτο. Μαγειρέψτε σε λίγο πιο κάτω από το σημείο βρασμού για 30-35 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

Βήμα 3
Όσο το κοτόπουλο σιγοβράζει, στραγγίστε το λάδι από το τηγάνι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια τηγανίζουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να μυρίζουν υπέροχα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, ανεβάζουμε τη φωτιά στο πολύ δυνατό και βράζουμε γρήγορα για 6-8 λεπτά μέχρι να μειωθεί κατά τα δύο τρίτα. Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο.

Βήμα 4
Μόλις ψηθούν τα μπούτια του κοτόπουλου, σουρώνουμε το ζωμό στο τηγάνι με το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το λευκό κρασί, τα αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να μειωθούν ξανά κατά τα δύο τρίτα, μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την αφήνουμε να πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε, και την περιχύνουμε στο κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το κοτόπουλο μέσα στη σάλτσα για 2-3 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!