Vegan Κουζίνα

Tofu Nuggets με σάλτσα σφενδάμνου-μουστάρδας

Tofu Nuggets με σάλτσα σφενδάμνου-μουστάρδας

Τα Tofu Nuggets με σάλτσα σφενδάμνου-μουστάρδας είναι ένα τέλειο vegan τόφου πιάτο. Με πολύ ξεροψημένο τόφου που δίνει στα nuggets την υφή πραγματικού κοτόπουλου, η οποία δένει τέλεια με τη σάλτσα! Αξίζει να το δοκιμάσετε!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

Τόφου παναρισμένο:

1 συσκευασία τόφου

3 κουταλιές σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

¾ φλιτζάνι ξηρά ψίχουλα ψωμιού ολικής αλέσεως

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, θρυμματισμένο

1 μερίδα σπρέι μαγειρέματος ελαιολάδου

Σάλτσα:

½ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon

¼ φλιτζάνι καθαρό σιρόπι σφενδάμνου

2 κουταλιές λάδι canola

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Κρατήστε το tofu πάνω από το νεροχύτη και πιέστε απαλά για να το «στεγνώσετε». Στεγνώστε την επιφάνεια με μια χαρτοπετσέτα (μην το πιέζετε με δύναμη). Κόψτε το tofu σταυρωτά σε 6 ορθογώνιες πλάκες. Κόψτε τις πλάκες στα μισά για να δημιουργήσετε 12 τετράγωνα, στη συνέχεια κόψτε τα τετράγωνα στα μισά διαγώνια για να δημιουργήσετε 24 τρίγωνα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε σάλτσα σόγιας σε ένα πιάτο. Ανακατέψτε μαζί ψίχουλα ψωμιού, σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου και θυμάρι σε ένα δεύτερο πιάτο. Φτιάξτε ένα τρίτο πιάτο. Βουτήξτε κάθε κομμάτι tofu σε σάλτσα σόγιας. Βυθίστε σε μείγμα ψωμιού, αλείψτε τις κορυφές με μείγμα. Τοποθετήστε το επικαλυμμένο tofu στο τρίτο πιάτο.

Βήμα 3

Ψεκάστε ένα μεγάλο χυτοσίδηρο ή αντικολλητικό τηγάνι με σπρέι μαγειρέματος και θερμάνετε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Δουλεύοντας σε παρτίδες περίπου 8 τεμαχίων, μαγειρέψτε τα tofu, γυρίζοντας με μια λεπτή σπάτουλα. Συνεχίστε να ψεκάζετε το τηγάνι μεταξύ των παρτίδων, έως ότου να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν στις περισσότερες πλευρές, περίπου 5 λεπτά ανά παρτίδα.

Βήμα 4

Για τη σάλτσα, ανακατέψτε τη μουστάρδα και το σιρόπι μαζί. Χτυπήστε τα μαζί με ένα πιρούνι σε ένα μικρό μπολ μέχρι να πολτοποιηθούν και γίνουν ένα μείγμα. Εάν είναι πολύ παχύ, ανακατέψτε σε ζεστό νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να αραιώσει όσο επιθυμείτε.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 4