Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη ιταλική συνταγή και ετοιμάστε τραγανό ιταλικό κοτόπουλο με πολέντα. Ενα νόστιμο πιάτο με κοτόπουλο, ντομάτα, δεντρολίβανο και πολέντα, που είναι έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά. Η πολέντα είναι αλεύρι καλαμποκιού, με υφή που μοιάζει με σιμιγδάλι και μπορεί να γίνει σαν κρεμώδης πουρές ή, μόλις κρυώσει καλά, μπορείτε να την κόψετε σε κομμάτια και να τηγανίσετε ή να την ψήσετε στο φούρνο σαν πατάτες.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (500 γραμμάρια) πολέντα, έτοιμη προς χρήση
25 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) ντοματίνια
φύλλα από λίγα κλωναράκια δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 C. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, κόβουμε χονδρικά την πολέντα σε μικρά κομμάτια και τη σκορπίζουμε στον πάτο μιας μικρής φόρμας ψησίματος. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Βάλτε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα ντοματίνια, το δεντρολίβανο και το σκόρδο πάνω από την πολέντα, περιχύστε με ελαιόλαδο και μετά αλατοπιπερώστε κατά τις προτιμήσεις σας.
Βήμα 2
Ψήνετε για 25 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδοκοκκινίσει η πέτσα του κοτόπουλου και η πολέντα και το τυρί να πιάσουν μια κρούστα γύρω από τις άκρες. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Καλή όρεξη!