Φιλιππινέζικη Κουζίνα

Turon (Τρίγωνα καραμελωμένης μπανάνας)

Turon (Τρίγωνα καραμελωμένης μπανάνας)

Ενα πολύ ωραίο επιδόρπιο της φιλιππινέζικης κουζίνας, γνωστό ως turon, με απλή καραμελωμένη γέμιση μπανάνας, πασπαλισμένη με καστανή ζάχαρη και στη συνέχεια τυλιγμένο σαν ρολό αυγού. Σε αυτή την εκδοχή, διπλώνεται σε ένα χαριτωμένο σχήμα τριγώνου. Περιχύστε με σοκολάτα ή καραμέλα για μια πιο όμορφη παρουσίαση.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Γέμιση:
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μπανάνα κομμένη στη μέση κατά μήκος
¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
Για επικόλληση:
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για πασπάλισμα:
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
5 φύλλα ζύμης λούμπια, κομμένα στα τρία ή περισσότερα αν χρειασθεί
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και 1 πρέζα κανέλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες. Προσθέστε τη μπανάνα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου για 5 λεπτά. Μεταφέρετε την μπανάνα σε ένα μπολ. Κόψτε σε κομμάτια μισού εκατοστού, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για λίγο.

Βήμα 2
Χτυπάμε το νερό και το αλεύρι μαζί σε ένα μικρό μπολ για να γίνει η πάστα. Ανακατέψτε τη λευκή ζάχαρη και 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα μαζί σε ένα άλλο μικρό μπολ.

Βήμα 3
Τοποθετήστε 1 φύλλο ζύμης λούμπια σε μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας. Τοποθετήστε 3/4 έως 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην κάτω γωνία της ζύμης. Διπλώνουμε 1 γωνία πάνω από τη γέμιση και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Διπλώστε πάνω από τις άλλες άκρες για να τελειώσετε το τρίγωνο, αλείφοντας την τελευταία πτυχή με την πάστα για να σφραγιστεί. Τοποθετήστε το τρίγωνο σε ένα πιάτο, με τη ραφή προς τα κάτω. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης, τη γέμιση και την πάστα.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα τρίγωνα σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 4 λεπτά ανά παρτίδα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με κανέλα πάνω από τα ζεστά τρίγωνα.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να ψύξετε τα φύλλα περιτυλίγματος λούμπια που περίσσεψαν. Όταν είστε έτοιμοι για χρήση, απλώς ξεπαγώστε στο ψυγείο ή στον πάγκο.

Καλή όρεξη!