Μια εξαιρετική vegan συνταγή για να φτιάξετε ψωμί με μπανάνα και καρύδι. Σίγουρα θα λατρέψετε μια φέτα μπανανόψωμο με τραγανά καρύδια και γλυκούς χουρμάδες, ζεστή από το φούρνο. Αυτή η vegan εκδοχή είναι εξαιρετική για πρωινό ή ακόμη και για να συνοδεύσει το μεσημεριανό σας γεύμα. Απολαυστικό και χορταστικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
50 γραμμάρια λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο, συν επιπλέον για τη φόρμα
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
75 γραμμάρια ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη μοσχοβάδο
4 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
3-4 πολύ ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας
75 γραμμάρια καρύδια καβουρδισμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Αλείφουμε με λίγο λάδι μια φόρμα και στρώνουμε με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και τους χουρμάδες. Χτυπήστε μαζί την πολτοποιημένη μπανάνα και το λάδι και μετά συνδυάστε το με το μείγμα του αλευριού. Προσθέστε το γάλα σόγιας για να χαλαρώσει το μείγμα, απλώστε από πάνω τα καρύδια και βάλτε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε για 1 ώρα, καλύπτοντας το πάνω μέρος αν αρχίσει να παίρνει έντονο καφέ χρώμα. Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο – πρέπει να βγει καθαρή. Αν όχι, ξαναβάλτε το στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το βγάλετε από το ταψί. Ετοιμο!
Καλή όρεξη!