Vegan Κουζίνα

Βίγκαν γκρανόλα

Βίγκαν γκρανόλα

Η γκρανόλα (granola) είναι μείγμα δημητριακών με βάση τη βρώμη, ξηρούς καρπούς και μέλι και καταναλώνεται συνήθως στο πρωινό με γάλα, γιαούρτι ή χυμούς. Δημιουργήστε με αυτή τη συνταγή της βίγκαν κουζίνας τη δική σας τραγανή βίγκαν γκρανόλα με ένα πλούσιο μείγμα μπαχαρικών και μια δόση γλυκύτητας από το σιρόπι σφενδάμου. Εύκολη, γρήγορη και απολαυστική!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

400 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
150 γραμμάρια αποξηραμένο μήλο, χοντροκομμένο
150 γραμμάρια λάδι καρύδας
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) ανάμεικτοι ξηροί καρποί, χοντροκομμένοι
100 ml σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Στρώνουμε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το σιρόπι σφενδάμου. Απλώνουμε το μείγμα (γκρανόλα) στα ταψιά και περιχύνουμε με το σιρόπι σφενδάμου.

ΒΗΜΑ 2
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, ανακατεύοντας καλά τη γκρανόλα μέχρι τη μέση του χρόνου ψησίματος, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Αφήστε να κρυώσει πριν την αποθηκεύσετε σε βάζο ή σε αεροστεγές δοχείο, όπου μπορείτε να τη διατηρήσετε μέχρι 1 μήνα.

Καλή όρεξη!