Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε μια vegan ιαπωνική σαλάτα με σπανάκι. Μια σαλάτα που είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για μια ασιατική σαλάτα με φύκια. Εύκολο και γρήγορο πιάτο, υγιεινό και νοστιμότατο! Το σπανάκι πρέπει να μην είναι υπερβολικά μαγειρεμένο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ συσκευασία (250 γραμμάρια) φρέσκο σπανάκι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για το ντρέσινγκ: τοποθετήστε 1 1/2 κουταλιά της σούπας σουσάμι σε ένα πιάτο. Χρησιμοποιήστε τον πάτο μιας κατσαρόλας ή μιας βαριάς κούπας για να συνθλίψετε τους σπόρους. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέστε το νερό, τη σάλτσα σόγιας και την ζάχαρη.
Βήμα 2
Βάλτε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίξτε το αλάτι. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, όχι περισσότερο από 1 λεπτό. Στραγγίστε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Στύψτε το σπανάκι με τα χέρια για να φύγει η υγρασία και κόψτε το σε λωρίδες.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το μαγειρεμένο σπανάκι σε μπολ σερβιρίσματος. Περιχύστε το ντρέσινγκ από πάνω και προσθέστε το υπόλοιπο σουσάμι ως γαρνιτούρα.
Καλή όρεξη!