Vegan Κουζίνα

Βίγκαν κανταΐφι

Βίγκαν κανταΐφι

Για εσάς που λατρεύετε τα σιροπιαστά γλυκά αλλά ακολουθείτε βίγκαν διατροφή, τότε αυτή η συνταγή για βίγκαν κανταΐφι είναι ιδανική! Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή ελληνική γλυκιά λιχουδιά που είναι εύκολη στην προετοιμασία και γεμάτη από αρώματα και γεύσεις!

Υλικά συνταγής

500 γρ. φύλλο κανταΐφι
200 γρ. ξερά φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια (σύκα, βατόμουρα, αχλάδια, κτλ.)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουτάλι της σούπας βούτυρο βιταμινοποιημένο για vegans (προαιρετικό)

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα ξερά φρούτα με τη ζάχαρη, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού.

Βήμα 2

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε το στο μείγμα φρούτων. Προσθέστε αργά το νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής μάζα. Ανοίξτε το φύλλο κανταΐφι και απλώστε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα φρούτων στην κάθε φύλλο και στοίβαξτε τα στο ταψί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσετε με όλο το φύλλο κανταΐφι και το μείγμα φρούτων.

Βήμα 3

Ψήστε το κανταΐφι στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό. Όταν το κανταΐφι είναι έτοιμο, βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγο πριν το κόψετε σε μικρά κομμάτια. Σερβίρετε τα κομμάτια κανταΐφι σε ένα πιάτο και απολαύστε το.


Αυτή η βίγκαν συνταγή κανταΐφι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους απολαμβάνουν τα γλυκά, αλλά θέλουν να αποφύγουν τα ζωικά προϊόντα. Το κανταΐφι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά επιδόρπια και αυτή η βίγκαν εκδοχή του δίνει μια νέα και υγιεινή προοπτική. Προσθέστε μια κουταλιά κομμένα φρούτα και απολαύστε το ως ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα ή σνακ!