Vegan Κουζίνα

Βίγκαν μπιφτέκια παντζαριού με κινόα

Βίγκαν μπιφτέκια παντζαριού με κινόα

Βίγκαν μπιφτέκια παντζαριού με κινόα: Μια πολύ ωραία συνταγή της βίγκαν κουζίνας για να ετοιμάσετε υπέροχα και χορταστικά vegan μπιφτέκια παντζαριού με κινόα και με σαλάτα ρόκας, ιδανικά για ένα υγιεινό αλλά χορταστικό γεύμα μεσοβδόμαδα. Απολαύστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σπόρους κύμινου
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια κινόα, μαγειρεμένη
2 μεγάλα μαγειρεμένα παντζάρια (150 γραμμάρια), ψιλοτριμένα
50 γραμμάρια αλεύρι απλό
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος
½ μικρό ματσάκι κόλιανδρο, συν μερικά φύλλα για σερβίρισμα
Για τη σαλάτα:
25ml υγρό από συντηρημένα παντζάρια
χυμό από ½ λεμόνι
100 γραμμάρια γιαούρτι σόγιας με χαμηλά λιπαρά
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ρόκα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 C. Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο σε ένα μικρό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το κύμινο και το σκόρδο και στη συνέχεια τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μαγειρεμένη κινόα, τα παντζάρια, το αλεύρι, τον λιναρόσπορο και τον κόλιανδρο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε ελαφρά. Αφήνουμε να καθίσει για 5 λεπτά και να δέσει.

ΒΗΜΑ 2
Χωρίζουμε το μείγμα στα τέσσερα – θα είναι αρκετά χαλαρό – και με βρεγμένα χέρια τα πλάθουμε σε μπιφτέκια. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Τα αναποδογυρίζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το ντρέσινγκ για τη σαλάτα. Χτυπάμε μαζί το υγρό από το παντζάρι, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

ΒΗΜΑ 4
Για να σερβίρετε, στοιβάζετε τη ρόκα στα πιάτα και τοποθετείτε από πάνω ένα μπιφτέκι. Περιχύστε το dressing και σκορπίστε τον επιπλέον κόλιανδρο.

Καλή όρεξη!