Vegan Κουζίνα

Vegan pad thai

Vegan pad thai

Vegan pad thai: Το pad thai, το phat thai ή το phad thai, είναι ένα πιάτο με νουντλς ρυζιού που σερβίρεται συνήθως ως φαγητό του δρόμου στην Ταϊλάνδη ως μέρος της κουζίνας της χώρας. Συνήθως παρασκευάζεται με ζυμαρικά ρυζιού, γαρίδες, φιστίκια, ομελέτα και φύτρες φασολιών, μεταξύ άλλων λαχανικών. Τα υλικά τηγανίζονται σε γουόκ. Με αυτή την vegan παραλλαγή της συνταγής αυτής, θα ετοιμάσετε ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, που θα το απολαύσουν όλοι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

720 γραμμάρια νουντλς ρυζιού pad τhai
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας (15 γραμμάρια) πάστα ταμαρίνδου Ταϊλάνδης
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σριράτσα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ρυζιού
50 γραμμάρια συν 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη φοίνικα
3 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες (15 γραμμάρια)
95 γραμμάρια τηγανητό τόφου, σε κύβους
1 1/2 κουταλιά της σούπας (23 γραμμάρια) τουρσί γογγύλι
2 κουταλιές της σούπας (16 γραμμάρια) πάπρικα γλυκιά, προαιρετικά
3 έως 4 κρεμμύδια (75 γραμμάρια), κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
50 γραμμάρια καβουρδισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
40 γραμμάρια φύτρες φασολιών

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μουλιάστε τα ξηρά νουντλς σε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό (32 βαθμοί C) για περίπου 1 ώρα. Τα νουντλς θα αρχίσουν να απορροφούν νερό, θα χαλαρώσουν και θα είναι έτοιμα για το τηγάνι. Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα νουντλς, μπορείτε απλώς να ανοίξετε τη συσκευασία και να τα προσθέσετε στο τηγάνι την κατάλληλη στιγμή.
Βήμα 2
Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ανακατέψτε μαζί τη σάλτσα σόγιας, την πάστα ταμαρίνδου, το χυμό λάιμ, τη σριράτσα, το ξύδι ρυζιού, τη ζάχαρη φοίνικα και 1/4 φλιτζάνι νερό σε ένα μικρό μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ σε δυνατή φωτιά μέχρι το τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε για να καλυφθεί εντελώς ο πάτος του το τηγανιού. Όταν το τηγάνι μόλις αρχίσει να καπνίζει, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για περίπου 5 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το τόφου και το γογγύλι και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν, περίπου για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Προσθέστε τα στραγγισμένα νουντλς και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε την κρατημένη σάλτσα και την πάπρικα, αν τη χρησιμοποιείτε, και ανακατέψετε μαζί μέχρι η πάπρικα να χρωματίσει ομοιόμορφα τα νουντλς και να απορροφηθούν όλα τα υγρά, περίπου για 2 λεπτά.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα μισά κρεμμύδια, τα μισά φιστίκια και τις μισές φύτρες φασολιών στο κέντρο των ζυμαρικών, στη συνέχεια ρίξτε μερικά νουντλς με κουτάλι πάνω από το μείγμα για να καλυφθούν και αφήστε τα τον ατμό για 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετέ τα σε πιατέλα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια, τα φιστίκια και τις φύτρες φασολιών.

Καλή όρεξη!