Vegan Κουζίνα

Vegan παέγια

Vegan παέγια

Vegan παέγια: Δοκιμάστε αυτή τη vegan συνταγή και δημιουργήστε μια νόστιμη και υγιεινή παέγια. Χρησιμοποιείστε λαχανικά όπως ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, κουκιά και ότι άλλο λαχανικό σας αρέσει, και πειραματιστείτε να την εμπλουτίσετε και με άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως αρωματικά βότανα, τυρί, ελιές κλπ. Η παέγια μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο, εύκολο και χορταστικό γεύμα. Απολαύστε την!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 γενναιόδωρες πρέζες σαφράν
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο
2 κρεμμύδια (320 γρ.), ψιλοκομμένα
2 κόκκινες πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
2 κουταλιές της σούπας μαλακά φύλλα θυμαριού
200 γρ καστανό ρύζι μπασμάτι
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
320 γρ κατεψυγμένα κουκιά
320 γρ κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες
15 γρ μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Βάζουμε τον βραστήρα να βράσει. Ρίξτε το σαφράν, τον πελτέ ντομάτας και τη σκόνη του μπουγιόν σε ένα μεγάλο μπολ ανθεκτικό στη θερμοκρασία και, στη συνέχεια, ρίξτε 1 λίτρο βραστό νερό και αφήστε το στην άκρη.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέστε τις πιπεριές, το σκόρδο και το θυμάρι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα. Ρίξτε το ρύζι και την πάπρικα και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για περίπου για ένα λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό σαφράν, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3

Ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε απαλά και μετά προσθέτουμε τα κατεψυγμένα κουκιά και τα κολοκυθάκια. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τον ζωμό. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον μαϊντανό. Σερβίρετε τη μισή παέγια αμέσως, με φέτες λεμονιού για να στύψετε. Το άλλο μισό μπορείτε να το διατηρήσετε παγωμένο για έως και τρεις ημέρες. Για να την απολαύσετε μια άλλη μέρα, ξαναζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθεί.

Καλή όρεξη!