Vegan Κουζίνα

Vegan ριζότο με κολοκυθάκι

Vegan ριζότο με κολοκυθάκι

Αυτό το νόστιμο, χορτοφαγικό ριζότο με κολοκυθάκι είναι μια υγιεινή επιλογή για μια εύκολη και γρήγορη βραδινή συνταγή. Αυτή η vegan συνταγή περιλαμβάνει μόνο μερικά απλά υλικά, όπως κολοκυθάκι, κρεμμύδι, σκόρδο, αρακά και ρύζι. Είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα για τα παιδιά που δεν θέλουν να τρώνε λαχανικά, καθώς περιέχει μια μεγάλη ποσότητα κολοκυθάκι και αρακά. Είναι ένα απολαυστικό πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί σε μια μόνο κατσαρόλα και είναι ιδανικό για μια γρήγορη και εύκολη βραδινή συνταγή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
3 ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
350γρ. καρναρόλι ή άλλο ρύζι για ριζότο
1 κ.γ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 ½ λίτρα ζεστό ζωμό λαχανικών
3 κολοκύθια, ψιλοκομμένα σε κύβους
140γρ. μπιζέλια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 μεγάλο μάτσο βασιλικός, ελαφρά κομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι. Μαγειρεύετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν σαν πουρές, στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι και το δενδρολίβανο.

ΒΗΜΑ 2

Ρίξτε το μισό από το ζεστό ζωμό λαχανικών και αφήστε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό, ανακατεύοντας περιοδικά. Προσθέστε το υπόλοιπο ζωμό και συνεχίστε να μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3

Προσθέστε τις κολοκυθάκια και τον αρακά, στη συνέχεια μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να είναι αρκετά μαλακό, αλλά η μίξη να έχει υφή σάλτσας. Μπορεί να παγώσει σε αυτό το στάδιο για έως 1 μήνα. Αρωματίστε με άφθονο μαύρο πιπέρι, προσθέστε το βασιλικό και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!