Ιταλική Κουζίνα

Μακαρόνια με λουκάνικα στο φούρνο

Μακαρόνια με λουκάνικα στο φούρνο

Το μακαρόνια με λουκάνικα είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα στην ιταλική κουζίνα και μπορεί να είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για τις απασχολημένες μέρες. Αυτή η συνταγή μακαρονιών με λουκάνικα είναι επίσης κατάλληλη για προετοιμασία εκ των προτέρων και καταψύχεται εύκολα για να την απολαύσετε αργότερα. Η συνταγή περιλαμβάνει μακαρόνια πέννες, λουκάνικα, σάλτσα ντομάτας και τυρί, και η προετοιμασία είναι απλή και γρήγορη. Απλά μαγειρέψτε τα λουκάνικα, προσθέστε τη σάλτσα, τα μακαρόνια και το τυρί και ψήστε στο φούρνο μέχρι να χρυσίσουν. Αυτό το πιάτο με λουκάνικα μακαρόνια είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για μια γρήγορη και απολαυστική συνταγή για την οικογένειά σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

400γρ ριγκατόνι ή πέννες
125γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε κομματάκια

Για το ραγού:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 λουκάνικα χοιρινά
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
μια πρέζα πιπεριού τσίλι (προαιρετικά)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κονσέρβες (x 400γρ) ψιλοκομμένες ντοματες

Για την λευκή σάλτσα:
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. αλεύρι
350ml γάλα
50γρ τριμμένη παρμεζάνα, και λίγο επιπλέον για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Για να φτιάξετε το ragu, ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ή σε μια κατσαρόλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο φούρνο. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε τα λουκάνικα και βάλτε τα σε μικρές μπάλες στην κατσαρόλα. Σοτάρετε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (μην ανησυχείτε αν το κρέας σπάσει). Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα ακόμα λεπτό μέχρι να αρχίσει να χρυσίζει, στη συνέχεια προσθέστε την πιπεριά τσίλι, αν χρησιμοποιείτε, την πελτέ ντομάτας και τον ξύδι κόκκινου κρασιού. Ρίξτε τις ντομάτες και αφήστε το μείγμα να βράσει. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε το να βράζει για 30 λεπτά.

Βήμα 2
Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, φτιάξτε την λευκή σάλτσα. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια λεπτή πάστα. Σωτάρετε για ένα λεπτό, στη συνέχεια, ρίξτε σταδιακά το γάλα. Αφήστε να βράσει απαλά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά για να διατηρείται λεία η σάλτσα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η παρμεζάνα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3
Βράστε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό για 9 λεπτά ή για ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε τα με την περισσότερη από τη λευκή σάλτσα για να τα καλύψετε. Ρίξτε μέσα το μεγαλύτερο μέρος του ragu και του τυριού και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Χύστε το μείγμα των ζυμαρικών σε ένα μεγάλο πυρέξ και σκορπίστε πάνω το υπόλοιπο της λευκής σάλτσας και του ragu. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και παρμεζάνα. Αφήστε το να κρυώσει πλήρως, στη συνέχεια τυλίξτε το και βάλτε το στο ψυγείο για έως και μία μέρα, ή στην κατάψυξη για έως και δύο μήνες. Ξεπαγώστε στο ψυγείο για 24 ώρες πριν από το ψήσιμο.

Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να είναι ελαφρώς τραγανή στις άκρες και το τυρί να έχει λιώσει. Αφήστε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια πάρτε το πυρέξ κατευθείαν στο τραπέζι για να σερβίρετε.

Καλή όρεξη!