Vegan Κουζίνα

Vegan τυρί κρέμα

Vegan τυρί κρέμα

Vegan τυρί κρέμα: Με αυτή την vegan συνταγή φτιάξτε ένα απολαυστικό τυρί χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς να χρειαστεί καν να χρησιμοποιήσετε φούρνο ή κουζίνα. Αρκεί να αναμίξετε λίγα κάσιους, μαγιά και λεμόνι και να τα χτυπήσετε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Αν θέλετε μια πιο πιπεράτη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε να το απολαύσετε αλείφοντάς το πάνω σε φρεσκοψημένες φέτες ψωμιού ή μέσα σε ζυμαρικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

250 γραμμάρια κάσιους
2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
χυμό από 1 λεμόνι
λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Τοποθετήστε τα κάσιους σε ένα μεγάλο μπολ και καλύψτε τα με νερό. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το να μουλιάσει όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 4 ώρες.

ΒΗΜΑ 2

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα κάσιους και στη συνέχεια τα προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ με τη μαγιά, το χυμό λεμονιού, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Χτυπήστε μέχρι να γίνει πολύ λείο μείγμα, περίπου για 5 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε και να ξύσετε τις πλευρές προς τα κάτω με μια σπάτουλα.

ΒΗΜΑ 3

Μεταφέρετε το τυρί κάσιους σε ένα πιάτο ή μπολ και ρίξτε μέσα και ανακατέψτε το σχοινόπρασο (προαιρετικά). Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει λίγο. Το τυρί διατηρείται στο ψυγείο έως και 3-4 ημέρες.

Καλή όρεξη!