Από την ινδική κουζίνα μας έρχεται αυτή το πλούσιο και χορταστικό πιάτο με κόκκινες φακές και κάρυ. Εξαιρετικό ως κύριο γεύμα παρά ως συνοδευτικό. Συνδυάζεται υπέροχα με ρύζι μπασμάτι. Επιπλέον, είναι κρεμώδες και απολαυστικό, αλλά φτιαγμένο με υγιεινά vegan συστατικά!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια κόκκινες φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 κουτί (400 περίπου γραμμάρια) ντοματοπελτέ
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Πλένουμε τις φακές με κρύο νερό. Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για να τις σκεπάσει. Αφήστε να πάρει μια βράση, σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε, προσθέτοντας νερό κατά το μαγείρεμα όσο χρειάζεται για να τις καλύψετε, μέχρι να μαλακώσουν, για 15 με 20 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα κρεμμύδια σε καυτό λάδι μέχρι να καραμελώσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε την πάστα κάρυ, τη σκόνη κάρυ, τον κουρκουμά, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο υψηλό και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μυρίσει, για 1 με 2 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στις φακές.
Καλή όρεξη!