Μια εξαιρετική vegan ντοματόσουπα για να γευτείτε όλη την έντονη γεύση της ντομάτας! Καλύτερα να μη ξεφλουδίσετε τις ντομάτες, μιας και υπάρχουν πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες στο δέρμα της ντομάτας! Ο καλύτερος τρόπος να εκτελέσετε αυτή τη συνταγή είναι να χρησιμοποιήσετε μισά μισά και ντοματίνια και κανονικές ολόκληρες ντομάτες!
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, κιμά
4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
3 ½ φλιτζάνια ντοματίνια, στο μισό
¾ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
2 κλαδάκια φρέσκος βασιλικός, χωρισμένος
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να είναι ημιδιαφανές. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωμαθεί, περίπου 1 λεπτό.
Βήμα 2
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέστε όλες τις ντομάτες και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να διασπώνται, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε περιστασιακά. Προσθέστε ζωμό λαχανικών, φύλλα δάφνης και 1 κλαδάκι βασιλικού. Αφήστε να βράσει, μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε μέχρι να σπάσουν οι ντομάτες και η σούπα να αρχίζει να πήζει, περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 3
Αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά. Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και το βασιλικό.
Βήμα 4
Χτυπήστε τη σούπα ντομάτας με μπλέντερ βύθισης μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε τη σούπα πριν το σερβίρετε και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά
Μερίδες: 4