Μια παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή για αγγουροσαλάτα Sunomono που θα σας δροσίσει ευχάριστα! Ιαπωνική συνταγή για αγγούρια μαριναρισμένα σε ξύδι, ζάχαρη, αλάτι και τζίντζερ. Νόστιμη και απλή! Σερβίρετε κρύα, με σουσάμι, κατά προτίμηση τους θερινούς μήνες. Ο,τι πρέπει για να συνοδευτικό σε ασιατικά πιάτα!
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 μεγάλα αγγούρια, ξεφλουδισμένα
1/3 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
4 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλάκια του γλυκού κιμά φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 πρέζα σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Κόψτε τα αγγούρια στο μισό κατά μήκος και βγάλτε τυχόν μεγάλους σπόρους. Κόψτε σταυρωτά σε πολύ λεπτές φέτες.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ συνδυάστε ξύδι, ζάχαρη, αλάτι και τζίντζερ. Ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε τα αγγούρια μέσα στο μπολ, ανακατέψτε έτσι ώστε τα αγγούρια να επικαλυφθούν με το μείγμα. Ψύξτε το μπολ με αγγούρια για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε, για να απορροφήσουν τα υγρά! Πριν το σερβίρισμα, προσθέστε λίγο σουσάμι από πάνω.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα ψύξης
Μερίδες: 5
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά πιρουνιά:
27 θερμίδες, 0,2 g λίπους, 6,2 g υδατάνθρακες, 0,6 g πρωτεΐνης, 0 mg χοληστερόλης, 467 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιαπωνική συνταγή, τότε μπορείτε επίσης να δείτε αυτή τη συνταγή για πικάντικη σαλάτα με τόφου!