Ελληνική Κουζίνα, Νηστίσιμες Συνταγές

Αρακάς με κρασί και κανέλα

Αρακάς με κρασί και κανέλα

Για όσους συνεχίζουν τη νηστεία της Σαρακοστής, ο αρακάς με κρασί και κανέλα είναι μια τέλεια νηστίσιμη συνταγή. Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν ξετρελαίνεται για αρακά. Ωστόσο, το κρασί και η κανέλα είναι συστατικά που θα δώσουν μια πινελιά διαφορετικής γεύσης στον αρακά!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κιλο αρακάς

1 κρεμμύδι μεγάλο

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι για γεύση

Πιπέρι για γεύση

1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο

5 πατάτες

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

1 συσκευασία ντοματοχυμό

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τσιγαρίζουμε με αρκετό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο (αλεσμένο καλά). Λίγο πριν πάρει χρώμα βάζουμε και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.

Βήμα 2

Βάζουμε στη συνέχεια τον αρακά, κάνουμε δύο γυρίσματα, ρίχνουμε την ζάχαρη. Μετά από περίπου δυο λεπτά προσθέτουμε και το κρασί.

Βήμα 3

Αφήνουμε το αλκοόλ λίγο να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα ή το ντοματοχυμό ανάλογα,αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό. Το αφήνουμε μέχρι να βράσει καλά.

Βήμα 4

Αφού βράσει και έχει μαγειρευτεί καλά ο αρακάς, χωρίς να έχει πολλά ζουμιά, προσθέτουμε στο τέλος την κανέλα για να πάρει και το άρωμα της.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 60 λεπτά

Μερίδες: 6