Δοκιμάστε αυτή τη γευστική ασιατική σαλάτα νουντλ με ντρέσινγκ φρέσκου τζίντζερ. Το μανιτάρι σιτάκε έχει κρεατώδη υφή και σας προσφέρει τις κρυφές γεύσεις της κινέζικης κουζίνας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μανιτάρι σιτάκε με απλά λευκά μανιτάρια ή μανιτάρια κρεμίνι. Είναι λιγότερο ακριβά, αλλά όχι τόσο γευστικά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
225 γραμμάρια ζυμαρικά καπελίνι
½ κιλό μανιτάρια σιτάκε
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε τα μανιτάρια σιτάκε και κόψτε τα σε φέτες. Προσθέστε τα μανιτάρια και την κόκκινη πιπεριά τα τελευταία 2 λεπτά του μαγειρέματος. Σουρώστε τα.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι και το τζίντζερ.
Βήμα 3
Μεταφέρετε τα ζυμαρικά, τα μανιτάρια και το πιπέρι σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε το ντρέσινγκ με το τζίντζερ. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό πριν σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!