Γαρίδες με σκόρδο στον ατμό: Μια παραδοσιακή συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα πιάτο που συνηθίζεται πολύ στα κινέζικα εστιατόρια. Γίνεται τόσο απλά και γρήγορα και χρειάζεται ελάχιστα υλικά. Ενα πιάτο υγιεινό και πεντανόστιμο, γεμάτο από τις χαρακτηριστικές γεύσεις και αρώματα της Ινδίας. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
20 μεγάλες γαρίδες τίγρης με το κέλυφος
2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις αφήνουμε με το κέλυφος και το κεφάλι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και το κονιάκ. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και καλύψτε τις με το μείγμα της σάλτσας σόγιας.
Βήμα 2
Γεμίστε μια κατσαρόλα ή γουόκ περίπου μέχρι τη μέση με νερό. Τοποθετήστε ένα καλάθι ατμομάγειρα πάνω από το νερό και βάλτε το νερό να βράσει. Τοποθετήστε το πιάτο με τις γαρίδες στο καλάθι του ατμομάγειρα. Σκεπάστε το γουόκ και μαγειρέψτε τις γαρίδες στον ατμό για 10 λεπτά, μέχρι να ανοίξει το χρώμα τους. Σερβίρετε ζεστό.
Καλή όρεξη!