Μια ελληνική συνταγή για να ετοιμάσετε σαλάτα με ψητή αγκινάρα. Ενα όχι τόσο συνηθισμένο πιάτο, με καταπληκτικό συνδυασμό των γεύσεων της αγκινάρας, του μαρουλιού ρομά και της φέτας, ενώ το λεμόνι, η ρίγανη και το θαλασσινό αλάτι, απογειώνουν την απόλαυσή σας. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε ευχάριστα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και κομμένες στα τέσσερα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
6 φλιτζάνια κομμένο μαρούλι ρομά
½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις αγκινάρες σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι.
Βήμα 3
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στην επάνω σχάρα μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Βήμα 4
Όσο κρυώνουν οι αγκινάρες, χτυπήστε ελαφρά 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και το θαλασσινό αλάτι για γεύση σε ένα μεγάλο μπολ για ντρέσινγκ.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το μαρούλι ρομά σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τις αγκινάρες και τη φέτα. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά.
Καλή όρεξη!