Κινέζικη Κουζίνα

Μοσχαρίσιο κρέας με πικρό πεπόνι και σάλτσα μαύρου φασολιού

Μοσχαρίσιο κρέας με πικρό πεπόνι και σάλτσα μαύρου φασολιού

Μια κινέζικη συνταγή για ένα κλασικό πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας με πικρό πεπόνι και σάλτσα μαύρου φασολιού. Το πικρό πεπόνι, γνωστό ως πικρή κολοκύθα ή Momordica charantia , είναι μια τροπική φρουτοειδής κολοκύθα με πολλά θρεπτικά συστατικά. Αυτό το πιάτο, μπορεί να γίνει με κοτόπουλο αντί για μοσχάρι. Εάν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο, ο χρόνος μαγειρέματος θα είναι μεγαλύτερος ανάλογα με το πάχος των κομματιών κοτόπουλου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

παγάκια
1 πικρό πεπόνι, ξεσποριασμένο και κομμένο σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
180 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
½ κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα μαύρου φασολιού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
1 πρέζα ζάχαρη
¾ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Γεμίστε ένα μπολ με πάγο. Προσθέστε αρκετό αλατισμένο νερό για να κάνετε ένα παγόλουτρο. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε το πικρό πεπόνι στο βραστό νερό μέχρι να γίνει τρυφερό αλλά σφιχτό, περίπου για 2 λεπτά. Σουρώνουμε το πεπόνι και το τοποθετούμε στο μπολ με τον πάγο. Αφήνουμε να καθίσει μέχρι να φύγει η πικρίλα, περίπου για 1 ώρα και το Στραγγίζουμε.

Βήμα 2
Χτυπήστε μαζί σε ένα μπολ 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ και τη μαγειρική σόδα. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και ανακατέψτε να επικαλυφθεί ομοιόμορφα. Μαρινάρετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας ομοιόμορφα στον πάτο του γουόκ. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσει, περίπου για 2 λεπτά ανά πλευρά. Βγάλτε το μοσχαρίσιο κρέας. Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. Αφήστε το να ζεσταθεί. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τοπικρό πεπόνι. Μαγειρέψτε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 4
Ρίξτε τη σάλτσα μαύρων φασολιών στο μείγμα πεπονιού. Βάλτε και την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών και τη ζάχαρη. Ρίξτε 3/4 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, για 2 με 3 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο κορν φλάουερ και 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Καλή όρεξη!