Εκπληκτική ελληνική συνταγή για ένα υπέροχο αρνί στιφάδο, με εύκολη προετοιμασία, ένα χορταστικό γεύμα για όλη την οικογένεια. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι, με ωραία σαλάτα ντομάτα και αγγούρι και καλό ψωμί. Μια απλή, φρέσκια και νόστιμη γεύση που μυρίζει Ελλάδα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
Αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
2 κούπες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτάκι (400 γραμμάρια) σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι ζωμός αρνιού
½ λεμόνι, ξύσμα και χυμό
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 φύλλο δάφνης
μισό κιλό φρέσκα φασολάκια, κομμένα
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το αρνί, το βάζουμε στην κατσαρόλα και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει αρκετά, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για περίπου 2 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε το κρασί στην κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση ενώ ξύνετε τα ροδισμένα κομμάτια του φαγητού από τον πάτο του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό αρνιού, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, την κανέλα και τη δάφνη. Ξαναβράζετε σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε και σιγοβράζετε μέχρι το αρνί να είναι πολύ τρυφερό, για περίπου 1 1/2 ώρα. Ρίξτε τα πράσινα φασόλια και αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 επιπλέον λεπτά.
Βήμα 3
Αφαιρέστε τη δάφνη και τυχόν κόκκαλα από το στιφάδο. Γαρνίρουμε το στιφάδο με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!