Μια ελληνική συνταγή για χούμους. Χρειάζονται ελάχιστα υλικά, η προετοιμασία του διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και το αποτέλεσμα θα είναι ένα νοστιμότατο πιάτο που θα σας ενθουσιάσει και θα γίνει το αγαπημένο σας- και των παιδιών!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουτί (400 γραμμάρια) βρασμένα ρεβύθια, στραγγισμένα, (κρατάμε το υγρό)
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα μπλέντερ ρίξτε τα ρεβύθια, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το κρατημένο υγρό ρεβυθιών, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!