Οι Ιρλανδικοί πατατοκεφτέδες είναι μια από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές ιρλανδικές συνταγές! Εύκολη και γρήγορη συνταγή, χωρίς να απαιτούνται πολλά υλικά. Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να κόψετε τις πατάτες σε φέτες, μπορείτε να τις τεμαχίσετε σε κύβους, αλλά όχι πολύ μικρούς, για να μη λιώσουν κατά το ψήσιμο. Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος 100% λιπαρά για πιο έντονη γεύση. Απολαύστε!
Υλικά που θα χρειαστείτε
6 μεσαίες πατάτες, ωμές
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 ελαφριά κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς C.
Βήμα 2
Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί 23×33 εκατοστών.
Βήμα 3
Απλώστε βούτυρο στις πάνω από τις φέτες πατάτας. Καρυκεύστε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Βήμα 4
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος πάνω από τις φέτες πατάτας.
Βήμα 5
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου η σάλτσα πήξει και οι πατάτες είναι μαλακές, 45 έως 60 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά
Μερίδες: 8
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
315,6 θερμίδες, 5,4 g πρωτεΐνης, 30,9 g υδατάνθρακες, 56,4 mg χοληστερόλης, 120 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιρλανδική συνταγή, τότε δείτε και τη συνταγή για Ιρλανδικές πατάτες!