Με αυτή την ιταλική συνταγή μπορείτε να κάνετε τα πιο τρυφερά και νόστιμα κεφτεδάκια. Μπορείτε επίσης να τα βάλετε στην κατάψυξη και να βγάζετε κάθε φορά όσα χρειάζεστε για κάθε γεύμα. Αν μαγειρεύετε σε σάλτσα, προσθέστε τα ψημένα κεφτεδάκια 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι θρυμματισμένη ψίχα από ιταλικό ψωμί
¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί Romano
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
½ φλιτζάνι νερό
2 αυγά
3/4 του κιλού μοσχαρίσιος κιμάς
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε μαζί την τριμμένη ψίχα, το τυρί Romano, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και το κρεμμύδι σε σκόνη. Ανακατέψτε τα μετο νερό και τα αυγά. Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε καλά. Τυλίξτε το μείγμα σε μπαλάκια και βάλτε το σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Βήμα 3
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 30 λεπτά.
Καλή όρεξη!