Αυτή είναι μια υπέροχη εκδοχή ενός εξαιρετικά δημοφιλούς κινέζικου πιάτου σετσουάν. Με διπλοτηγανισμένο κοτόπουλο, θα πετύχετε ένα τραγανό τηγανητό πανάρισμα και με την σάλτσα bang bang από πάνω, γίνεται ολόκληρο το πιάτο εντυπωσιακό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
⅓ φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
¼ φλιτζάνι άμυλο πατάτας
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα ιαπωνικής κόκκινης πιπεριάς shichimi togarashi
λάδι για τηγάνισμα
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα γλυκού τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού πολτό κορεατικής καυτερής πιπεριάς gochujang
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπάμε μαζί το γάλα και το αυγό σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαρινάρετε για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε το άμυλο πατάτας, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο κόκκινο πιπέρι σε ένα μπολ και μεταφέρετε σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη σακούλα. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακινήστε μέχρι να βυθιστεί τελείως κάθε κομμάτι.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι στους 165 βαθμούς.
Βήμα 4
Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο λάδι σε παρτίδες, περίπου 5 με 8 κομμάτια τη φορά, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Τηγανίζουμε για 90 δευτερόλεπτα. Βγάζουμε σε πιατέλα με επένδυση χαρτιού για να στραγγίξουν. Τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου.
Βήμα 5
Αυξήστε τη θερμοκρασία λαδιού στους 175 βαθμούς. Το λάδι πρέπει να βράζει συνεχώς σε αυτό το σημείο. Προσθέστε ξανά προσεκτικά την πρώτη παρτίδα κοτόπουλου και τηγανίστε άλλα 90 δευτερόλεπτα. Βγάζουμε σε πιατέλα με επένδυση χαρτιού για να στραγγίξουν. Τηγανίζουμε και στραγγίζουμε το υπόλοιπο κοτόπουλο. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα μεσαίο μπολ.
Βήμα 6
Ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το μέλι, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και το gochujang μαζί σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε στο τηγανητό κοτόπουλο τη σάλτσα για να επικαλυφθεί.
Σημειώσεις Μάγειρα:
Το άμυλο πατάτας χρησιμοποιείται τακτικά στην ασιατική κουζίνα επειδή έχει μια πιο μεταξένια αίσθηση και παίρνει μια ουδέτερη γεύση, αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με καλαμποκάλευρο
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλη καυτερή σάλτσα αντί για gochujang και οποιαδήποτε τριμμένη κόκκινη πιπεριά προτιμάτε.
Καλή όρεξη!