Μια ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα πικάντικο πιάτο με κοτόπουλο vindaloo με κάρυ. Πολύ γευστικό και νόστιμο, θα σας αρέσει οπωσδήποτε! Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να προσθέσετε όποιο κρέας θέλετε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
½ κουταλιά της σούπας κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια 4 περίπου εκατοστά
2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κονσέρβες (400 περίπου γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες
1 ½ φλιτζάνι ζωμός κότας
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τον κουρκουμά, το κάρδαμο, την κανέλα, τον κόλιανδρο, το γαρύφαλλο, το κύμινο, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν σε ολλανδικό φούρνο ή μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μυρίσουν τα μπαχαρικά, για περίπου 2 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς τα μπαχαρικά καθώς καβουρντίζονται, προσέχοντας να μην καούν. Ρίχνουμε με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε μέσα τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι πολτού. Προσθέστε το κοτόπουλο, τις πατάτες, τις ντομάτες, το ζωμό κότας, το ξύδι από κρασί και τη δάφνη. Αφήστε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα για να πήξει ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!