Μια νόστιμη, υγιεινή και εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε κοτόπουλο με ελιές. Το κοτόπουλο είναι μια τροφή εύπεπτη, με λίγα λιπαρά και πολλές πρωτεΐνες, που προσφέρει θρέψη και τόνωση στον οργανισμό μικρών και μεγάλων. Μαζί με τις ελιές, τον ευλογημένο καρπό με σημαντικά οφέλη για υγεία και μακροζωία, αποτελούν μια ιδανική πρόταση για τη διατροφή μας.
Το κοτόπουλο είναι μια τροφή εύπεπτη, με λίγα λιπαρά και πολλές πρωτεΐνες, που προσφέρει θρέψη και τόνωση στον οργανισμό μικρών και μεγάλων. Μαζί με τις ελιές, τον ευλογημένο καρπό με σημαντικά οφέλη για υγεία και μακροζωία, αποτελούν μια ιδανική πρόταση για τη διατροφή μας.
Υλικα που θα χρειαστειτε:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
1/2 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη [αν δεν έχετε αντικαταστήστε το με κόκκινο κρασί]
1 ντοματοχυμό ή ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες λίγο ντοματοπελτέ
Μερικές ελιές πράσινες ή μαύρες κατά τη προτίμησή σας [χωρίς το κουκούστι]
Λίγη πάπρικα
Ελάχιστη ζάχαρη
Εκτελεση συνταγης:
Ζεσταίνετε το λάδι στη κατσαρόλα και σωτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν.
Τα αλατοπιπερώνετε προσθέτετε τις πιπεριές, το κρασί το χυμό ντομάτας. Ανακατεύετε για 2-3 λ.
Προσθέστε τα προαναφερόμενα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Σερβίρετε με ρύζι.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr