Ένα εύκολο και πεντανόσιμο βραδινό δείπνο για κοτόπουλο με μέλι και λάιμ με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στη διάθεσή μας. Για όσους λατρεύουν τις γλυκόξινες γεύσεις, αυτή η συνταγή είναι ιδανική!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
⅓ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
280 γρ στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένο σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Ουόρτσεστερ
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Συνδυάστε το αλεύρι και το πιπέρι καγιέν σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που ξανασφραγίζεται. Προσθέστε μερικές λωρίδες κοτόπουλου κάθε φορά και ανακινήστε για να καλυφθούν.
Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και τσιγαρίστε το μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Περίπου 4 με 6 λεπτά.
Βήμα 3
Συνδυάστε το χυμό λάιμ, το μέλι, την καστανή ζάχαρη και τη σάλτσα Ουόρτσεστερ σε ένα μπολ. Περιχύνουμε το μείγμα στο κοτόπουλο. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να τρέξουν οι χυμοί και να πήξει η σάλτσα, για 3 με 5 λεπτά ακόμα.
Καλή όρεξη!
Σημείωση:
Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε τη συνταγή χωρίς να κόψετε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Απλά αυξήστε το χρόνο μαγειρέματος σε περίπου 20 λεπτά.