Υπέροχα κουλουράκια πορτοκαλιού λαδερά νηστίσιμα για όλες τις ώρες. Κουλουράκια με λίγα και αγνά υλικά, πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.Δοκιμάστε την!
Υλικα που θα χρειαστειτε:
1 ποτήρι νερού λάδι [μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο]
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 κ.γ.σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [750 γρ. περίπου ή όσο πάρει ανάλογα με το μέγεθος του δοσομετρικού ποτηριού σας]
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ μέσα στο αλεύρι
Εκτελεση συνταγης:
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο 1/4 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Μόλις αφρατέψει το μείγμα λαδιού ζάχαρης , προσθέτουμε το χυμό με τη σόδα, το υπόλοιπο 3/4 του ποτηριού χυμό πορτοκαλιού, όλα τα άλλα προαναφερόμενα υλικά και στο τέλος σταδιακά το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ.
Βάζουμε στο μίξερ μας τον γάτζο [ειδικό εργαλείο για ζύμωμα] και συνεχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της επιλογής μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25-30 λ περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους. [Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα. Μην τα παραψήσετε και στεγνώσουν].
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr