Ελληνική Κουζίνα

Ζελέ με κρέμα γιαουρτιού

Ζελέ με κρέμα γιαουρτιού

Το ζελέ με κρέμα γιαουρτιού είναι ένα πανεύκολο , γρήγορο, πανάλαφρο,  δροσιστικό  επιδόρπιο, για όλες τις ώρες. Απολαυστική συνταγή για μικρούς και μεγάλους. Με κρέμα γιαουρτιού είναι ένα πανεύκολο, γρήγορο, πανάλαφρο, δροσιστικό επιδόρπιο, για όλες τις ώρες. Απολαυστική συνταγή για μικρούς και μεγάλους.

Υλικα που θα χρειαστειτε:

2 φακελάκια φρουί ζελέ με κόκκινο χρώμα [κεράσι ή φράουλα] ή πορτοκαλί [πορτοκάλι, βερύκοκο]

1 φακελάκι φρουί ζελέ με κίτρινο χρώμα [μπανάνα, ανανάς].

1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες

Εκτελεση συνταγης:

Φτιάχνουμε σε ένα κατσαρόλι τα δύο φακελάκια ζελέ με κόκκινο χρώμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί τους , τα μεταφέρουμε σε πιρέξ   20 χ 30  εκ. ή ατομικές μερίδες σε ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το ζελέ 2-3 ώρες περίπου.

Όταν έχουν σφίξει, φτιάχνουμε το κίτρινο χρώμα ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίεs  του παρασκευαστή με τη διαφορά ότι θα αντικαταστήσουμε το παγωμένο νερό με παγωμένο γιαούρτι το οποίο ήδη έχουμε ανακατέψει καλά μέσα στο κεσεδάκι του.

Ανακατεύουμε καλά να μη σβολιάσει το γιαούρτι και χύνουμε το μείγμα απαλά πάνω από τον παγωμένο ζελέ.

Το αφήνουμε περίπου μια ώρα να κρυώσει και το απολαμβάνουμε παγωμένο.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr