Δείτε αυτή την παραδοσιακή ελληνική συνταγή για να ετοιμάσετε μπούτια κοτόπουλου με πατάτες. Αυτό το απλό πιάτο είναι ένα υπέροχο οικογενειακό δείπνο. Τα μπούτια κοτόπουλου μαρινάρονται σε μαρινάδα σκόρδο-λεμόνι και μετά ψήνονται στο φούρνο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 ½ κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
σπρέι μαγειρικής
1 κιλό μικρές πατάτες, κομμένες στη μέση
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε το χυμό λεμονιού, το ζωμό κοτόπουλου, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη ρίγανη σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Προσθέστε το κοτόπουλο, σφραγίστε τη σακούλα και ανακινήστε ώστε το κοτόπουλο να καλυφθεί καλά με μαρινάδα. Μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ακόμη και όλο το βράδυ.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς .Αλείψτε ένα ταψί με μαγειρικό σπρέι.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε στο έτοιμο ταψί. Τοποθετήστε τις πατάτες γύρω από το κοτόπουλο.
Βήμα 4
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο για περίπου 1 ώρα. Αν βάλετε ένα ειδικό θερμόμετρο στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 75 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρετε!
Καλή όρεξη!